Duizenden financieringsaanvragen verwacht in de zomer en het najaar van 2020

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel ondernemers geconfronteerd worden met een liquiditeitstekort. Financiers verwachten in de zomer en het najaar van 2020 een flinke toename van het aantal financieringsaanvragen om dit liquiditeitstekort op te vangen. Daarnaast worden ook de nodige financieringsaanvragen verwacht van ondernemers die kansen zien. En de reguliere financieringsaanvragen lopen, zij het op een wat lager pitje, ook gewoon door. 

Financieringsmonitor

Volgens de Financieringsmonitor 2019 van het CBS klopt één op de twee ondernemers bij zijn accountant aan om hem te ondersteunen bij een financieringsaanvraag. Financiers zien dat accountants een dominante rol spelen in het financieringsproces maar constateren dat er vaak nog sprake is van een tekort aan kennis. Hierdoor duurt een aanvraagproces langer dan nodig. Terwijl ondernemers tijdens het financieringsproces juist behoefte hebben aan snelheid en duidelijkheid. 

Start online leergang Financieringsdeskundige

Om ervoor te zorgen dat accountants ondernemers maximaal kunnen faciliteren bij financieringsvraagstukken start MKB-kredietcoach op 4 juni met de online leergang Financieringsdeskundige. Tijdens deze leergang wordt ook uitgebreid stil gestaan bij het overtuigen van de financier, de effecten van de 1,5 meter samenleving en de rol van de accountant om te laten zien dat een onderneming financieel gezond is. 

Het programma is als volgt:

  • 4 juni – De juiste onderbouwing van een financieringsaanvraag
  • 9 juni – Het kiezen van de juiste financieringsoplossing en partij
  • 16 juni – De ondernemer en zijn gedrag en het effect op de financieringsvraag
  • 18 juni – De noodzaak van een solide prognose en hoe stel je die op
  • 23 juni – Kijken door de ogen van de kredietbeoordelaar en hoe overtuig je deze
  • 30 juni – De vaktechnische borging van de begeleiding bij een financieringsaanvraag

Alle sessies vinden plaats van 15.30 tot 17.30 uur. De online leergang is goed voor 12 PE-punten en voor de deelname wordt een vergoeding van € 595,00 (ex BTW) gevraagd.

Na afloop heeft de deelnemer de kennis en vaardigheid om een financieringsaanvraag op te stellen die voldoet aan de eisen van de kredietbeoordelaar. De deelnemer weet tevens hoe de juiste financier moet worden gekozen. 

Toegang intermediairdesks en korting voor ondernemers

Accountants die de leergang Financieringsdeskundige hebben gevolgd kunnen tevens aspirant MKB-kredietcoach worden waarmee ze direct toegang krijgen tot de intermediairdesks van een groot aantal financiers waaronder de grootbanken. Hierdoor is er mogelijkheid om te overleggen over een financieringsvraagstuk en heeft de ondernemer tot 14 dagen sneller duidelijkheid over het honoreren van zijn aanvraag. Daarnaast geven veel financiers korting aan de ondernemer die via een (aspirant) MKB-kredietcoach zijn aanvraag indient. 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over deze praktijkgerichte leergang en aanmelden kan via de pagina opleiding Financieringsdeskundige.

Ontdek meer blogs

Contact

Adres:
Postbus 40161, 8004 DD Zwolle

Telefoon: 
038 – 4671588

Email: 
info@mkbkredietcoach.nl

Over MKB-bedrijfscoach

MKB-bedrijfscoach helpt je jouw positie als accountant te versterken. Bied meer waarde aan jouw klant door middel van consultancy, onze trainingen en tools.

Volg ons via social media