Training

Scenario-ontwikkeling voor het mkb

De training in het kort

Tijdens deze training leer je als accountant en adviseur hoe jij je samen met je klant een toekomstbestendig scenario ontwikkelt voor het postcorona tijdperk. Je leert welke elementen je mee dient te nemen bij scenario-ontwikkeling en hoe je de financiële effecten daarvan in een model verwerkt. Omdat het bouwen van een model veel tijd kost ontvang je als deelnemer aan de training een model dat je direct kunt toepassen voor je klanten. De training en het model zijn ontwikkeld door Full Finance en MKB-kredietcoach.

Het model is ook los verkrijgbaar voor € 295,- exclusief btw. Neem bij interesse contact op.

Inhoud training

Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Over het model

Met het model worden:
1. Bespreekpunten aangereikt voor het gesprek met de ondernemer om het business- en verdienmodel van de onderneming toekomstbestendig te maken voor het postcorona tijdperk;
2. De belangrijkste economische- en maatschappelijke drivers voor de onderneming in kaart gebracht;
3. Op basis van CPB-data inzicht gegeven in de toekomstige impact van macro-economische ontwikkelingen op de onderneming;
4. Op basis van branchedata van het Economisch bureau van de Rabobank doorberekend wat de verwachte impact is van de coronacrisis op de onderneming.

Er vindt een periodieke update van het model plaats tot eind 2021 waarin de meeste actuele cijfers van het CPB en het Economisch Bureau van de Rabobank zijn verwerkt.

Na de training

Je kunt direct aan de slag bij je klanten met het model, zodat jij hen snel inzicht kunt geven in de financiële effecten van Corona op de bedrijfsvoering. Je krijgt een aantal attentiepunten en suggesties voor oplossingsrichtingen om de onderneming van je klant toekomstbestendig te maken.

Praktische informatie

Datum in 2021:

Locatie: online
Duur: 3 uur

Docent: Jurroen Cluitmans (Full Finance) en Jan Wietsma
Kosten: € 395,- excl. btw. Inclusief model, inclusief updates tot 31 december 2021 en toegang tot de community.

Abonnees bij Full Finance en MKB-kredietcoaches ontvangen een korting van 20%.

Aanmelden

Aanmelding training scenario-ontwikkeling MKB
Op welke datum wilt u de training volgen?
Bent u MKB-kredietcoach of abonnee bij Full Finance, of geen van beide? *
Akkoord *

Deel de training met jouw netwerk:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Leer tijdens deze opleiding hoe jij jouw klanten succesvol kunt ondersteunen bij een herstructurering!

De introductie van de WHOA, de bedrijfseconomische- en financiële gevolgen van de corona-epidemie zijn de belangrijkste redenen om met een leergang, gericht op het herstructureren, voor accountants en financials actief in het MKB te starten.

MKB-kredietcoach faciliteert de MKB-herstructureringscoaches met een PE-programma, nieuws, kennis, modellen, tooling en positionering. Een kans om jezelf te onderscheiden en het verschil te maken
Schrijf je in voor deze unieke opleiding!